Públic

Smart Panel

Els edificis són sens dubte els principals consumidors d’energia a nivell global. La industrialització i urbanització fan que els consums segueixin en augment sense mostrar senyals de desacceleració. Al créixer les expectatives de confort per a l’interior dels edificis s’haurà de buscar invertir en solucions per a un futur més atractiu, més sostenible, amb una millor qualitat de vida per a les persones.

En els últims deu anys Schneider Electric, pioner en l’internet de les coses (IoT), revoluciona la tecnologia dels taulers de distribució de baixa tensió al desenvolupar el tauler Smart Panel, amb l’objectiu de simplificar l’accés a l’eficiència energètica. El tauler automàticament recopila dades de lectures dels sistemes d’aigua, aire, gas, electricitat i vapor en l’origen, per eliminar els errors i esforços associats al seguiment manual.

Com una solució per al control eficient de l’energia, l’Smart Panel ajuda a edificis petits i mitjans a assolir els objectius en matèria ambiental i operativa. L’ Smart Panel es basa en el principi que “només podem administrar el que es mesura”. El mesurament és el primer pas d’estalvi en matèria d’energia. L’eficiència energètica és una solució al dilema de com produir més i consumir menys, és una solució que permet optimitzar l’energia consumida, sense comprometre la productivitat o nivells de confort i amb beneficis atractius per al futur.

L’Smart Panel avui, és un element clau en els sistemes, significa major visibilitat, millor connectivitat i un maneig més eficient de l’energia.

Els 3 passos que connecten l’edifici amb l’estalvi d’energia son els següents:

1. Mesura

Mesura integrada i / o independent unit a capacitat de control

Els mesuradors d’energia ja siguin independents o integrats en l’equip elèctric proporcionen una varietat de paràmetres, visibles immediatament en monitors locals.

2. Connexió

La comunicació integrada als equips elèctrics en conjunt amb la gamma de productes d’Schneider que ofereix plataformes senzilles de configurar i flexibles per a diverses aplicacions. La tecnologia conjunta mòduls i monitors amb comunicació dedicats a la monitorització i control dels equips de baixa tensió. Els registradors de dades modulars i intel·ligents amb què compta el tauler permeten obtenir anàlisis històriques detallats; les interfícies de comunicació fan possible el monitoratge remot i l’equip està preparat per connectar-se a xarxes de gestió d’energia.

3. Estalvi

Accions d’eficiència energètica basades en dades. Monitorització i control en temps real. Accés immediat a la informació en línia. S’estableixen taulers intuïtius que permeten referenciar el consum d’energia per tipus de sistema (il·luminació, calefacció, aigua calenta i condicionador d’aire, entre d’altres.) I consum per zones (oficines, emmagatzematge i estacionament, entre d’altres espais) per aconseguir un panorama clar d’on, quan i com es consumeixen els recursos.

Gràcies a diversos components clau, el tauler Smart Panel torna la gestió de l’energia més senzilla, segura i eficient amb dades fiables i segures en el moment precís

A més, l’Smart Panel és compatible amb el programari Power Monitor Expert, una interfície completa, interoperable i escalable dedicada a la monitorització de l’energia, que permet prendre decisions amb base a la informació obtinguda de sistema per tal que les persones indicades rebin la informació que necessiten en el moment just per aconseguir el màxim aprofitament dels recursos energètics i millorar la productivitat.

L’Smart Panel respon a el nou model d’eficiència energètica que fusiona els mons de TI i energia. Ens permet vincular i administrar tots els elements de la xarxa intel·ligent, permetent sistemes més sostenibles, més competitius i en el moment precís.

Entre els seus beneficis en gestió de costos d’energia hi trobem:

1. Administració de xarxes

⁃ Supervisió de la xarxa en temps real

⁃ Control

⁃ Qualitat d’energia

2. Gestió d’actius

⁃ Control de càrrega

⁃ Manteniment urgent i predictiu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This field is required.

This field is required.

Ves al contingut